Foto essay: “Berchem Sport”

Berchem Sport, “niet de grootste, wel de sympathiekste”!

Eén van de 3 grote traditieploegen van het Antwerpse voetbal werd opgericht in 1908 en gaat door het leven als stamnummer 28.

Na vele jaren in de hoogste afdeling van het nationale voetbal zakte Berchem Sport eind jaren ’80 steeds dieper weg. Het ging zelfs een tijdje zo slecht dat de geel-zwarten 1 seizoen verplicht werden tot provinciaal voetbal. In het seizoen van  2011-2012 speelde de ploeg vlot kampioen in 4de nationale. De club en supporters mochten zich opnieuw opmaken voor voetbal in 3de nationale.

Het eerste seizoen in 3de nationale verliep vlotter dan verwacht. Berchem Sport draaide zo goed als het hele seizoen mee in de top vijf. Boven alle verwachting maakten Berchem Sport zelfs nog kans op een eindrondeticket richting 2de klasse. Hiervoor moest er wel gewonnen worden van R.C.F.C. Cappellen en zou Racing Mechelen punten moeten laten liggen op het veld van Deinze. De wedstrijden werden tot 3 keer toe afgelast omwille van het gure winterweer.

Voor mijn foto essay volgde ik Berchem Sport in aanloop van de wedstrijd tegen R.C.F.C. Cappellen. Mijn aandacht ging voornamelijk naar de vrijwilligers die zich dagelijks uit liefde voor deze club engageren. Op zondag 31 maart werd er eindelijke gevoetbald. Helaas ging Berchem Sport met 1-2 onderuit tegen de jongens van Jan Ceulemans. Deinze versloeg op eigen veld Racing Mechelen met 3-2, waardoor zij met het eindrondeticket aan de haal gingen.

Met een gezonde visie van het bestuur, enthousiaste vrijwilligers en supporters werkt Berchem Sport stilletjes aan de weg terug.

Leve Berchem Sport!

Berchem Sport Berchem Sport-Bjorn De Vree (3 van 70) Berchem Sport-Bjorn De Vree (2 van 70) Berchem Sport Berchem Sport-Bjorn De Vree (4 van 70)Berchem Sport-Bjorn De Vree (9 van 70) Berchem Sport Berchem Sport-Bjorn De Vree (16 van 70) Berchem Sport Berchem Sport-Bjorn De Vree (17 van 70)Berchem SportBerchem SportBerchem SportBerchem SportBerchem Sport-Bjorn De Vree (43 van 70)Berchem SportBerchem Sport Berchem SportBerchem SportBerchem Sport-Bjorn De Vree (69 van 70) Berchem Sport

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s